Mobilvennlig

Derfor bør din nettside mobiltilpasses

Det finnes uendelig mange tips til hvordan man kan komme høyest mulig opp i Google-søk. Fra 21. april er vårt heteste tips dette: Sørg for at din side er mobiltilpasset!

Alle ønsker naturlig nok å dukke opp øverst i relevante Google-søk, og nettet oversvømmes av tips til hvordan du skal oppnå dette. Snart kommer imidlertid et nytt element inn i bildet, avslører digitalrådgiver Anna Heumrønningen i Apeland.

Endring i rangering av treff

Heumrønningen har god innsikt i hvordan Google tenker, og hvordan man kan utnytte det for å sikre seg best mulig digital spredning.
– Søkemotoroptimalisering dreier seg i stor grad om å ha godt, relevant innhold og gode tekster. Fra 21. april har imidlertid Google annonsert en viktig endring i måten de rangerer sidetreff på: Mobiltilpassede sider vil komme høyere opp på trefflisten enn sider som ikke egner seg på mobil. Slik prioriteres sider som enten er responsive og automatisk tilpasser seg skjermstørrelsen enten du søker fra mobil, nettbrett eller dataskjerm, eller nettsider som har en egen mobilversjon. Med dette ønsker Google å gjøre det enklere for deres brukere å få relevante treff med høy kvalitet, tilpasset den plattformen de søker fra.

Test av nettside

Lurer du på om din nettside er mobiltilpasset? Google har laget en enkel test der du kan sjekke om de regner din nettside for mobilvennlig – eller ikke. Testen finner du her.

Trenger du hjelp?

Vi i Apeland hjelper deg gjerne med å teste nettsiden og finne ut hva som skal til for å gjøre den mobiltilpasset, eller på andre måter havne høyere i Google-søk. Ta kontakt med Anna Heumrønningen på e-post anna@apeland.no eller mobil 98 00 97 97.