Zaineb Grand Canyon

– Fantastisk opplevelse

Zaineb Al-Samarai fikk The Apeland Viking Scholarship i 2012, og brukte sommeren til kommunikasjonsstudier ved universitetet i Wisconsin-Madison.

Her er reisebrevet hennes:

Det er alltid skummelt og spennende å reise til et nytt land, men det var kanskje ekstra skummelt og spennende denne gangen. Det var min første gang i USA. Og første gang jeg skulle studere et annet sted enn Oslo. Jeg skulle også til et sted hvor jeg faktisk ikke kjente noen og noen av disse menneskene skulle jeg både bo og reise med.

Vi var tre skandinavere som fikk stipendet samtidig. To norske jenter og en dansk gutt. Vi var det som man kaller sommervikinger og vi bodde i et hus som heter vikinghuset. Huset var dekorert med vikingbilder, vikinghjelmer og vikingskip. Og vi skulle studere ved universitetet av Madison-Wisconsin.

Opplevelsen overgikk all forventning. Menneskene var helt fantastiske, universitetet og studiene var bra. Jeg møtte selvsagt en del av de amerikanerne som skaper et dårlig inntrykk av USA og amerikansk politikk, men alt i alt var opplevelsen utrolig.

Sommerundervisningen er annerledes enn annen undervisning. Den er mer intens og ofte med ferre folk i klassen. Men til gjengjeld er det som regel flinke folk som velger sommerstudier for å fullføre studiene tidligere enn det som er normalt. For oss betydde det mer tid til reise og mer tid til vikingmoro.

En stor del av stipendet og organisasjonen går ut på å skape nettverk og skape bånd på kryss og tvers av landegrensene. USA er veldig stort og det samme er Brittingham Viking Organisasjon. Vi var dermed heldige som fikk reise rundt og besøke en del vikinger på kryss og tvers av statene.

Jeg og Olga, den andre norske vikingene reiste i nesten en hel måned nedover vestkysten av USA.

Vikingstipendet Apeland deler ut har gitt meg utrolige minner, venner og kunnskap jeg kommer til å ta med meg resten av livet. Jeg kommer til å være evig takknemlig for opplevelsen og gleder meg allerede til å plukke ut neste års vikinger.

Hilsen

Zaineb Al-Samarai