Tine Spesialiteter

Kavli og TINE på omdømmetoppen

Kavli og TINE har det beste omdømmet blant norske mat- og drikkeprodusenter. Det viser ferske tall fra den store omdømmemålingen RepTrak Norge, som gjennomføres av Apeland og Reputation Institute.

RepTrak Norge gir en oversikt over omdømmet til de 50 mest synlige virksomhetene i Norge. Kavli seiler inn på listen for første gang, og passerer så vidt TINE. Selskapet får en omdømmescore på 84,1 poeng av 100 mulige. TINE ligger rett bak, med 83,2 poeng. Begge produsentene er blant selskapene i Norge med et ”fremragende omdømme”, og er faktisk mer populære enn IKEA, Apple og Flytoget.

Foto: Kavli / Karl Johan Ingvaldsen

Leverer varene

– Både Kavli og TINE gjør de riktige tingene, og lykkes i å overbevise det norske folk om at de kan levere varene. Produkter og tjenester er det viktigste for folk, og her scorer begge selskapene bra. Begge selskapene gjør det også godt på samfunnsansvar, sier administrerende direktør Ole Christian Apeland i kommunikasjonsbyrået Apeland, som står bak undersøkelsen sammen med Reputation Institute.

Selskapene som er målt innen mat- og drikkevarebransjen er:

  • Kavli, 84,1 poeng (ny)
  • TINE, 83,2 poeng (81,4 poeng i fjor)
  • Vinmonopolet, 80,7 poeng (76,4 poeng i fjor)
  • Orkla, 75,4 poeng (68,7 i 2015)
  • Nortura, 73,9 poeng (69,2 poeng i fjor)
  • McDonald´s, 64,5 poeng (55,8 poeng i fjor)
  • Nestlé, 72,9 poeng (70,5 i 2015)

McDonald’s har funnet oppskriften

McDonald’s er den virksomheten som klatrer mest på målingen. Hamburgerkjeden klatrer hele 8,7 poeng, opp fra fjorårets 55,8 poeng, men har fortsatt et svakt omdømme i Norge.

­– Målingene våre viser at McDonald’s har klatret jevnt og trutt fra 2014. I 2006 lå de helt nede på 36,8 poeng, som tilsvarer et dårlig omdømme. Generelt vet vi at det viktigste for folk er hva bedriften leverer av produkter og tjenester, og selskapet har gjort store forbedringer på menyen de siste årene. McDonald´s har tydeligvis samtidig funnet oppskriften på å bedre omdømmet, sier Apeland.

Finn.no troner på omdømmetoppen

Vinneren av omdømmekåringen, uavhengig av bransje, er Finn.no som troner på topp for tredje år på rad. Finn.no får 86,4 poeng.

– Vi ser at flere selskaper klatrer oppover omdømmestigen. Nesten dobbelt så mange selskaper havner i kategorien fremragende omdømme i år sammenlignet med i fjor. Vinneroppskriften er å være tydelig over tid, finne en x-faktor som sjarmerer og oppførere seg skikkelig. Og så er det ikke til å komme bort fra at nordmenn ofte stoler mest på norske selskaper, sier Apeland.

 

RepTrak Norge 2017: Last ned oversikt over omdømmescore for Norges 50 mest synlige selskaper her (Illustrasjon: Apeland/Reputation Institute)