Ole Christian Apeland Og Annette Fischer

Kommunikasjonstalent fikk USA-stipend

Etter en tøff utvelgelse ble studenten Annette Fischer årets mottaker av The Apeland Viking Scholarship. Nå gleder hun seg til en sommer fylt av kommunikasjonsstudier i USA.

The Apeland Viking Scholarship ble i år delt ut for sjette gang. Stipendet retter seg mot studenter som ønsker å utvikle seg og studere kommunikasjon i USA.

– Utrolig mulighet

Annette Fischer er i ferd med å avslutte en bachelor i kommunikasjonsstudier ved Høgskolen i Volda, og setter utrolig pris på å bli tildelt Apeland-stipendet.
– Dette er en mulighet jeg ellers bare kunne drømme om! I USA får jeg studere spennende fag ved en anerkjent skole, samtidig som jeg blir kjent med kultur og mennesker. Det er litt utenfor komfortsonen å reise alene, men det er da jeg får utfordret meg selv og lærer mest, sier Fischer.

Hun er glad for at hun tok sjansen og søkte på stipendet, til tross for at hun visste at nåløyet var trangt.
– Jeg tok et lite valg, og sitter igjen med en stor mulighet både faglig og personlig. Dette åpner mange dører for meg. Å bli utvalgt til å motta et prestisjetungt stipend, blant mange gode søkere, gir en selvtillitsboost. Reisen til USA blir en unik opplevelse, sier Fischer.

Løfter kommunikasjonsfaget

Gjennom The Apeland Viking Scholarship får en student mellom 21 og 27 år mulighet til å studere ved The University of Wisconsin Madison, et av de beste universitetene i USA innen kommunikasjon. Stipendmottakeren følger ett eller to kommunikasjonsfag gjennom to måneder i løpet sommeren.

Apeland deler ut stipendet som en del av arbeidet med å løfte kommunikasjonsfaget i Norge.
– En av våre kjerneverdier er engasjement, og vi engasjerer oss blant annet for å spre kunnskap om faget vårt til studenter gjennom stipendet. Annette ble plukket ut blant svært mange gode søkere. Jeg er overbevist om at hun vil ha stor glede av studiene i Madison, samtidig som hun vil bidra godt i studentmiljøet der, sier Ole Christian Apeland, adm. direktør i Apeland.