Annette Fischer

Læring for livet

– Stipendet har gitt meg en opplevelse for livet, både faglig og personlig, sier Annette Fischer. Hun var årets mottaker av The Apeland Viking Scholarship. Det ga henne en sommer med kommunikasjonsstudier i USA.

I år var det femte gangen The Apeland Viking Scholarship ble utdelt. Stipendet retter seg mot studenter som ønsker å utvikle seg og studere kommunikasjon i USA. Også i år var utvelgelsen tøff, men til slutt var det 23-årige Annette Fischer som ble den heldige utvalgte. Hun avsluttet en bachelor i PR, media og kommunikasjon før sommeren. Deretter satte hun seg på flyet til USA og The University of Wisconsin i Madison, for noen uker med intensive studier.

Intensive uker

– Jeg tok et kurs kalt Rhetorical Analysis for Internet Discourse, hvor vi lærte mer om hvordan vi bruker ulike tilleggsfunksjoner knyttet til Internett og sosiale medier, sier Annette. Hun mener at universitetsundervisningen i USA er veldig forskjellig fra Norge.
– Kurset var langt mer intensivt enn hva jeg er vant med hjemmefra. Det var mye å lese til hver eneste time, og karakteren ble blant annet basert på hvor aktiv man var i timen. Det gjaldt derfor å hive seg utpå og delta så mye som mulig, sier hun.
Nettopp det høye tempoet og kravet til deltakelse er noe av det viktigste faglige Annette har tatt med seg fra USA-oppholdet. Hun merker at hun har nytte av dette nå når hun tar fred- og konfliktstudier i Oslo.
– Jeg lærte mye av å bli pushet litt ekstra, så det er noe jeg har tatt med meg til studiene her hjemme. Jeg stiller også høyere krav til meg selv, og vet at jeg har større arbeidskapasitet enn jeg kanskje trodde før jeg reiste, sier Annette.

Minner for livet

Bak stipendet ligger et ønske om å bidra til å løfte kommunikasjonsfaget i Norge.
– Vårt mål med stipendet er å gi fremtidens kommunikasjonsrådgivere og –ledere faglig inspirasjon fra et av de ledende kommunikasjonsmiljøene i USA. Studiet er en kjempemulighet til å lære av de beste, og å knytte faglige og sosiale nettverk, forteller Ole Christian Apeland, adm. direktør i Apeland.
Annette kan underskrive på at oppholdet har vært givende. Hun har vokst faglig og blitt mer bevisst på hva hun vil gjøre videre. I tillegg har hun fått venner for livet.
– Jeg bodde sammen med tre svensker og en finne. Vi hadde mye gøy sammen, og dro blant annet på en tre ukers roadtrip gjennom deler av USA, sier Annette som er glad for å ha fått denne spesielle opplevelsen.
Jeg er veldig takknemlig for stipendiet, som ga meg muligheten til å reise til USA. Dette har gitt meg minner for livet, sier hun.

Les Annettes reisebrev.