Facebook Omdommedagen 660×438

– Traff en nerve

Facebooksiden «Bilder i kampen mot særskrivingsfeil» har i løpet av kort tid fått over 100 000 følgere. Med humor og enkle virkemidler har blogger og komiker André Ulveseter skapt bred oppmerksomhet rundt et smalt tema.

– Med denne nettsiden har jeg truffet en nerve. Folk er opptatt av språk, og humor kommuniserer godt. Dessuten henger jeg ikke ut folk som faktisk ar skrevet feil. Det er nok noen av grunnene til suksessen, sier André Ulveseter, mannen bak «Bilder i kampen mot særskrivingsfeil.»

I november 2011 postet André det første bildet mot særskrivingsfeil på Facebook, og etter responsen å dømme var det flere enn han som irriterte seg over særskrivingsfeil. Derfor laget han en egen Facebookside, som ble lansert i april i år. Siden fikk over 100 000 følgere på under fem døgn. Kampen mot særskrivingsfeil har skapt engasjement og økt bevissthet om korrekt språk.
– Jeg felte en tåre den dagen en lærer postet et bilde som viser at konseptet er tatt inn i norskundervisningen, sier André Ulveseter.

Og dersom det er usikkerhet om skriveregelen: – Høres det ut som ett ord, er det sannsynligvis ett ord, sier André Ulveseter.