Fornøyde ansatte flytter et steinkast unna sine gamle lokaler, til Schweigaards Gate 15B. Foto: Katrine Lunke.

Nyhet 02.11.2021

Apeland har flyttet 200 meter

Apeland har overtatt Maaemos tidligere lokaler midt i hjertet av Oslo. De nye lokalene skal bli en møteplass for bransjen og kunder.

Lokalene etter stjernerestauranten Maaemo i Schweigaards gate 15 er bygget om etter Apelands presise ønsker, og fremstår i dag som et moderne sted å jobbe og møtes.

– De nye lokalene er som skreddersydd etter våre behov. Her skal vi etablere en møteplass for kundene våre, men også for bransjen. Målet er å avvikle direktesendte podkaster, invitere til debatt, og å lage faglige arrangementer for og med andre, sier Ole Christian Apeland.

I tillegg til moderne kontorplasser, huser lokalene et podkaststudio, en scene og en liten bar. Gjennom panoramavinduene kan man skue over på Barcode, der hvor byrået holdt til før flyttingen.

– Man har større glede av å nyte arkitekturen i Barcode enn av å sitte i den selv – derfra får man jo ikke sett hvor fint det er, sier Apeland.

Egen inngangsdør

Byråsjefen er fornøyd med å ha fått egen inngangsdør ved trappene som kommer opp fra Annette Thommessens plass der hvor gangbrua Akrobaten starter.

– Inngangsdøra vår, som ligger helt i enden av gangbrua som krysser jernbaneskinnene og forbinder Grønland og Barcode, gjør at vi er tilgjengelige. Dermed er det lettere å invitere folk inn enn da vi holdt til i 11. etasje i Barcode, fortsetter han.

Nærheten til de gamle lokalene i Dronning Eufemias gate gjorde flyttingen til en lek – de ansatte kunne bokstavelig talt trille kontorstolene sine over brua og inn i de nye lokalene.

– Bærekraft er viktig for oss, og det er en selvfølge at vi gjenbruker mest mulig av møbler og kontorrekvisitter fra våre tidligere lokaler, sier Apeland.

Heiset ut kjøkkenet

De som var så heldige at de fikk besøke Maaemo før restauranten flyttet ut, vil kjenne seg igjen. Endringene siden den gang er likevel omfattende. Det gamle Michelin-kjøkkenet måtte for eksempel heises ut med kran.

– Maaemo var den første restauranten i Norge som fikk tre stjerner av tre mulige i Michelinguiden. Det synes vi er fint å tenke på, vår ambisjon er også å levere topp kvalitet og gode opplevelser, sier Apeland.

Motta nyhetsbrev fra Apeland

Noen få ganger i året sender vi ut nyheter og informasjon om seminarer og fagdager. Sett deg på listen.