Apelands personvernerklæring

Denne personvernerklæringen forteller om hvordan Apeland samler inn og bruker personopplysninger.

Apeland, ved adm. direktør, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1. ledd).

Behandling av personopplysninger på apeland.no 

Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester. Behandlingsgrunnlaget er normalt samtykke fra den enkelte. Proisp er vår driftsleverandør for apeland.no, og dermed databehandler. Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av nettsted, lagres på egne servere som driftes av leverandøren. Det er kun Apeland og Proisp som har tilgang til opplysningene som samles inn. En egen databehandleravtale mellom Apeland og Proisp regulerer hvilken informasjon leverandøren har tilgang til og hvordan den skal behandles.

Informasjonskapsler (cookies)

Informasjonskapsler (cookies) er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside. Lagring av opplysninger og behandling av disse opplysningene er ikke tillatt med mindre bruker både har blitt informert om og har gitt sitt samtykke til behandlingen. Brukeren skal få vite om og godkjenne hvilke opplysninger som behandles, hva formålet med behandlingen er og hvem som behandler opplysningene, jf. ekomloven § 2-7b.

Følgende informasjonskapsler brukes på apeland.no

  • Google Analytics: for registrering av brukeradferd og statistikk. Brukerens IP-adresse blir anonymisert.
    Cookie Leverandør Hensikt Utløpsdato
    _ga Google Brukes til å skille mellom brukere. ID kan ikke spores til bruker. 2 år
    _gid Google Brukes til å skille mellom brukere. ID kan ikke spores til bruker. 1 dag
    _gat Google Brukes til å begrense antall forespørsler mot nettstedet. 1 minutt
    _utmz Google Samler data om hvor brukeren kom fra. 6 måneder
  • WordPress: til forbedring, aksessering og tilpassing av nettsidene. Brukerens ID blir anonymisert.
    Cookie Leverandør Hensikt Utløpsdato
     wordpress_test_cookie WordPress Ser om bruker tillater cookies Øktens varighet
    PHPSESSID WordPress Forteller at brukeren er returnerende og ikke ny bruker. ID kan ikke spores til bruker Øktens varighet
    wp-settings-time WordPress Tilpasser admin- og brukergrensesnittet etter brukerens egen innstillinger 1 år
    wp-settings WordPress Tilpasser admin- og brukergrensesnittet etter brukerens egen innstillinger 1 år
  • Sumo: markedsføringsverktøy som benyttes til å samle bruksmønsterdata, webanalyse og for deling i sosiale medier.  ID kan ikke spores til bruker.
    Cookie Leverandør Hensikt Utløpsdato
     _smToken Sumo Ser om brukeren er logget inn. 1 år
    _smVID Sumo Sørger for bedre brukeropplevelse ved at f.eks, pop-up ikke vises unødvendig. 1 måned
    _smUser Sumo Settes når brukeren er logget på Øktens varighet
  • Hotjar: benyttes til analyse og forbedring av nettstedet. ID kan ikke spores til bruker.  forteller Hotjar om et besøk er inkludert i utvalget hotjar benytter seg av for å samle bruksmønsterdata.
    Cookie Leverandør Hensikt Utløpsdato
    _hjIncludedInSample Hotjar Forteller Hotjar om et besøk er inkludert i utvalget hotjar benytter seg av for å samle bruksmønsterdata. 1 år
  • Mailchimp: MCPopupSubscribed styrer visning av skjema/pop-up som brukes for å abonnere nyhetsbrev.
    Cookie Mailchimp Hensikt Utløpsdato
    MCPopupSubscribed Hotjar tyrer visning av skjema/pop-up som brukes for å abonnere på nyhetsbrev. 1 måned
  •  Facebook: Facebook Pixel for å måle trafikk og respons fra markedskampanjer.
    Cookie Leverandør Hensikt Utløpsdato
    c_user Facebook Informasjonskapsel relatert til funksjonalitet mot Facebook. 3 måneder
    datr Facebook Benyttes for sporing av mistenkelige brukerpålogginger 2 år
    fr Facebook Benyttes for å forbedre relevansen i markedsføring via Facebook 3 måneder
    pl Facebook Informasjonskapsel relatert til funksjonalitet mot Facebook. 3 måneder
    presence Facebook Informasjonskapsel relatert til funksjonalitet mot Facebook. Når nettleseren lukkes
    sb Facebook Informasjonskapsel relatert til funksjonalitet mot Facebook. 2 år
    wd Facebook Informasjonskapsel relatert til funksjonalitet mot Facebook. 1 uke
    xs Facebook Informasjonskapsel relatert til funksjonalitet mot Facebook. 3 måneder
  • LinkedIn: LinkedIn Insight for å måle trafikk og respons fra markedskampanjer. Brukerens ID blir anonymisert.
    Cookie Leverandør Hensikt Utløpsdato
    ukjent LinkedIn måle trafikk og respons fra markedskampanjer. 3 måneder

All informasjonen som hentes vil kun benyttes internt i til analyseformål, og vi deler ikke data med tredjepart. Vi lagrer aldri informasjon som kan identifisere brukeren personlig.

Slik administrerer du informasjonskapsler (nettvett.no)

Nettstatistikk

Apeland samler inn avidentifiserte opplysninger om besøkende på apeland.no. Formålet med dette er å utarbeide statistikk som vi bruker til å forbedre og videreutvikle nettstedet. Eksempler på hva statistikken gir svar på, er hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes.

Opplysningene behandles i avidentifisert og aggregert form. Med avidentifisert menes at vi ikke kan spore opplysningene vi samler inn tilbake til den enkelte bruker. Brukerens IP-adresse anonymiseres og behandles på aggregert nivå, det vil si at all data slås sammen til en gruppe og ikke behandles individuelt. Vi bruker analyseverktøyet Google Analytics på vårt nettsted. Informasjon fra dette verktøyet utleveres ikke fra Apeland til andre aktører.

Deling av innlegg fra apeland.no

Når du deler innlegg, legges informasjon inn der og da hos nettsamfunnet du velger. Hvordan det aktuelle nettsamfunnet håndterer dataene videre, reguleres av din avtale med nettsamfunnet. Informasjon om at du har delt et innlegg lagres imidlertid ikke hos oss.

Nyhetsbrev

Ved å legge inn din e-postadresse i skjemaer eller pop-up, og klikke på “Meld deg på”,  samtykker du til å motta nyhetsbrev som e-post fra Apeland. Du kan når som helst melde deg av varselet om nyheter eller nyhetsbrev ved å klikke nederst i e-poster du mottar, eller ved å klikke her.

Det er kun din e-postadresse som behandles, og e-postadressen din vil bli beholdt så lenge du ønsker å motta varsler eller nyhetsbrev. Melder du deg av eller trekker ditt samtykke til å motta varsler eller nyhetsbrev, vil din e-postadresse slettes umiddelbart. E-postadressen din deles ikke med andre.

Behandlingsansvarlig er Apeland, og Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i Mailchimps database, og Apeland har databehandleravtale med Mailchimp.

Behandling av personopplysningene (dvs. din e-postadresse) skjer på grunnlag av en avtale med deg om å sende deg varsler og nyhetsbrev, jf. GDPR artikkel 6 nr. 1 bokstav b.

Registrering via skjemaer apeland.no

På nettsiden kan du i enkelte tilfeller registrere din interesse for et arrangement eller en tjeneste.  Personopplysninger vi får inn i slike skjemaer blir ikke benyttet til andre formål enn å administrere registreringen, og blir ikke lagret.

Rettigheter

Alle som spør, har rett på grunnleggende informasjon om behandlinger av personopplysninger i en virksomhet etter personopplysningslovens § 18, 1. ledd. Apeland har gitt denne informasjonen i denne personvernerklæringen. De som er registrert i et av Apelands systemer har rett på innsyn i egne opplysninger ved henvendelse. Vedkommende har også rett til å be om at data blir slettet, eller at feilaktige opplysninger blir rettet.  Krav fra den registrerte besvares kostnadsfritt og senest innen 30 dager, normal per post.

Kontaktinformasjon
E-post: firmapost(@)apeland.no

Postadresse: Dronning Eufemias gate 16, 0191 Oslo