Peggy Brønn, Marianne Nipe og Miriam G. Edvartsen har vært sentrale i utviklingen av Traction.

Nyhet 27.10.2021

Apeland med ny omdømmemåling

Apeland lanserer et nytt verktøy for måling av omdømme, merkevarer og kommunikasjon. «Traction» skal gi alle svarene man trenger..

– Vår ambisjon har kort og godt vært å lage markedets beste styringsverktøy for kommunikasjonsfolk. Tilbakemeldingene så langt tyder på at vi har klart det, sier Apelands prosjektleder for omdømmemålinger, Miriam G. Edvardsen.

Traction er utviklet av Apeland sammen med professor emerita Peggy Simcic Brønn ved BI og Norstat. Metoden er basert på internasjonal forskning og nær 20 års erfaring med omdømmemålinger i Norge.

Moderne og fleksibel

– Traction viser hvordan omdømmemåling har utviklet seg. Mens andre målinger er basert på gammel forskning, er Traction er nyutviklet for Norge, og det er viktig. Dessuten er Traction laget slik at hver virksomhet kan tilpasse målingen til sine behov og det som er viktig akkurat for dem, sier Peggy Simcic Brønn.

Marianne Nipe, senior rådgiver i Apelands analysegruppe, forteller at Traction ikke bare er basert på forskning, men også på ønsker fra markedet.
– Vi snakket med mange av Norges fremste kommunikasjons- og analyseansvarlige og avdekket at det var ønske om en kontinuerlig måling med mange muligheter for tilpasning og enkel segmentering. Det har vi laget, sier hun.

Tilgjengelig for alle

Traction er et verktøy som kan brukes av alle bedrifter, organisasjoner og offentlige etater til å måle i befolkningen, blant kunder, blant ansatte eller i andre grupper. 50 store virksomheter måles også i den åpne undersøkelsen «Traction Norge».

– Vi vil publisere topplister iblant, men det viktige er ikke å få en plassering på listen. Poenget er å kunne styre kommunikasjonen bedre og få mer effekt for den innsatsen man gjør, sier Miriam G. Edvardsen.

Motta nyhetsbrev fra Apeland

Noen få ganger i året sender vi ut nyheter og informasjon om seminarer og fagdager. Meld deg på listen.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.