Hydro er det industriselskapet som får best score i Apelands store omdømmemåling Traction Norge 2023.

Nyhet 28.03.2023

Hydro er industribedriften med best omdømme

Hydro og Yara kommer best ut blant industriselskapene i den store omdømmemålingen Traction Norge 2023. Men alle industriselskapene ligger i nedre del av listen.

Hydro og Yara har godt omdømme, mens Equinor, Aker og Statkraft har middels godt omdømme, viser kommunikasjonsbyrået Apelands målinger gjennom et helt år. 50 virksomheter er med i målingen, og alle industriselskapene ligger i nedre halvdel av listen. Statkraft ligger nær bunnen.

– Det er et paradoks at Hydro, Yara og Statkraft, som alle er gode, grønne industriselskaper med stor internasjonal suksess, ikke er mer populære i befolkningen. Også Equinor og Aker er selskaper som kunne hatt en sterkere posisjon, sier Ole Christian Apeland i kommunikasjonsbyrået Apeland.

Etterlyser bedre historier
Apeland påpeker at Equinior har styrket omdømmet siden i fjor, og tror selskapets store jubileumskampanje kan ha noe av æren for det. Han mener at særlig Statkraft har noe å lære av dem.

– Verden preges av mangel på energi og alvorlige klimaproblemer. Statkraft er ledende på fornybar energi og burde vært nasjonens stolthet, men nå oppfattes selskapet mer som et problem enn en løsning. Her må det fortelles bedre historier, oppfordrer Ole Christian Apeland.

Motta nyhetsbrev fra Apeland

Noen få ganger i året sender vi ut nyheter og informasjon om seminarer og fagdager. Meld deg på listen.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.