KLP er bransjevinner innen bank og forsikring i Apelands omdømmemåling Traction Norge 2023.

Nyhet 28.03.2023

KLP slår Sbanken i Traction Norge

KLP scorer best av alle banker og forsikringsselskaper i omdømmemålingen Traction Norge.

Flere aktører innen bank og forsikring er med i Traction Norge 2023, der omdømmet til 50 av Norges ledende virksomheter er målt gjennom hele det siste året.

Samtlige har gått ned eller står stille på rangeringen sammenlignet med fjoråret.

KLP er det selskapet innen bank og forsikring som kommer best ut. KLP, som er ny på listen, får en omdømmescore på 76, og ender på 10. plass blant 50 selskaper som er målt gjennom hele det siste året. 

– KLP debuterer på listen med en meget god score, som forteller at befolkningen liker, stoler på og er imponert over KLP. I tillegg til en høy emosjonell score, får KLP svært gode vurderinger på kvalitet, etikk og verdi for pengene, sier Ole Christian Apeland i kommunikasjonsbyrået Apeland, om sammen med Norstat står bak omdømmemålingen.

Apeland tror det sterke omdømmet blant annet skyldes KLPs reklamekampanjer gjennom de siste årene.

– KLP har vært flinke til å skape gode følelser gjennom følelsesladde reklamefilmer, sier han.

Lav score for bankaktører

Etter KLP følger bank og forsikringsaktører som Sbanken, Sparebankstiftelsen, Gjensidige, Storebrand og IF, alle med godt omdømme. Litt lenger ned på listen kommer DNB, Nordea og Danske Bank som har middels godt omdømme.

– Den gode nyheten for bankene og forsikringsselskapene er at de i stor grad opprettholder sitt omdømme, selv om kundene svarer at de opplever å få mindre verdi for pengene. Den som går tilbake på flest områder er Sbanken, som tradisjonelt har hatt best omdømme blant bankene. Det har de ikke lenger, fastslår Apeland.

Motta nyhetsbrev fra Apeland

Noen få ganger i året sender vi ut nyheter og informasjon om seminarer og fagdager. Meld deg på listen.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.