Nordic Choice Hotels er bransjevinner innen reiseliv i Apelands omdømmemåling Traction Norge 2023. SAS faller mest, og Norwegian klatrer mest.

Nyhet 28.03.2023

Reiseliv: Choice har best omdømme, SAS stuper

SAS går inn for kræsjlanding i årets omdømmemåling, mens konkurrenten Norwegian klatrer mest på listen.

50 store virksomheter er vurdert i omdømmemålingen Traction Norge 2023, blant dem flere store aktører i reiselivsbransjen. Nordic Choice Hotels scorer best innen reiseliv, med en omdømmescore på 71. Størst nedtur opplever SAS, som faller 14 poeng.

– Omdømmetapet er en tydelig konsekvens av streiken og feriekaoset som SAS forårsaket i fjor sommer, sier administrerende direktør Ole Christian Apeland i kommunikasjonsbyrået Apeland, som står bak målingen.

Han mener selskapet har en betydelig oppgave foran seg med å gjenvinne tillit.
– Folk tilgir, men det går en grense. SAS bør ha en god sommer, for å si det sånn.

Vy langt bak Flytoget
Flyselskapet med størst medvind i årets omdømmemåling er Norwegian, som går fem poeng frem til en omdømmescore på 64, som fortsatt bare er et middels omdømme. Bedre omdømme enn både Norwegian og SAS hadde Flyr, som landet med en score på 67. Ryanair, som ofte har ligget på bunnen, ble ikke nominert til årets måling.

Helt på skinner går det ikke for Vy som er inne på listen med en omdømmescore på 60. Det er langt unna fjorårets resultat for Flytoget, som var en score på 80 og plass i kategorien «svært godt omdømme».
– Det blir spennende å se hva som skjer hvis Vy får overta Flytoget. Tar de liv av en omdømmevinner, eller vil Vy lære og løfte seg, sier Ole Christian Apeland.

Motta nyhetsbrev fra Apeland

Noen få ganger i året sender vi ut nyheter og informasjon om seminarer og fagdager. Meld deg på listen.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.