Nyhet 15.04.2015

Ole Christian Apeland fikk Årets hederspris

Adm. direktør Ole Christian Apeland i Apeland ble tildelt Årets hederspris under bransjearrangementet Gullkorn 18. oktober. Prisen fikk han blant annet for sitt langvarige engasjement for profesjonalisering av faget.

Hedersprisen som blir utdelt under Gullkorn, er en pris som skal hedre enkeltpersoner som har gjort en spesiell innsats for den norske PR-bransjen, på kort eller lang sikt. Vinneren av denne kategorien er plukket ut av styret i KOMM – sertifiserte kommunikasjonsbyråer, blant flere nominerte kandidater.

Faglig engasjement og lidenskap

I juryens begrunnelse for tildeling av Årets hederspris til Ole Christian Apeland i kommunikasjonsbyrået Apeland, står det:

«Årets vinner av Gullkorns hederspris har markert seg i kommunikasjonsbransjen med sitt langvarige, glødende engasjement for profesjonalisering av faget. Med sterke meninger, tydelige budskap og et engasjement utover det vanlige har vinneren blant annet vært med på å bygge opp bransjeforeningen Komm, BI Senter for virksomhetskommunikasjon, og å løfte faget gjennom fokus på forskningsbasert måling av effekt. I løpet av snart 25 år har vinneren bygget opp et kommunikasjonsbyrå fra 1 til 30 ansatte. Sin posisjon som leder har han brukt aktivt til å spre kunnskap om kommunikasjon og omdømmebygging, blant annet gjennom å etablere en fast, årlig fagdag, en gratis fagdag for veldedige organisasjoner, et stipend for studenter, og ikke minst gjennom forelesninger og foredrag landet rundt. Privat har lidenskapen for god kommunikasjon gitt seg utslag i alt fra vel- og styreengasjementer i lokalmiljøet til etablering av barnehage og rideklubb, og folkemøte om hvordan man kan ta vare på hverandre i vanskelige tider da finanskrisen førte til selvmord.

Gullkorns hederspris går i år til en som er strategisk, kreativ, brennende engasjert – og som mer enn gjerne byr på egen kompetanse for å bidra til å løfte en hel bransje – og sitt eget lokalmiljø.

Vi gratulerer årets velfortjente vinner: Ole Christian Apeland i kommunikasjonsbyrået Apeland!»

Motta nyhetsbrev fra Apeland

Noen få ganger i året sender vi ut nyheter og informasjon om seminarer og fagdager. Sett deg på listen.