Nyhet 20.03.2024

Omdømmesvikt for energiselskaper

Tibber, Statkraft, NorgesEnergi og Fjordkraft er alle blant selskapene som får lavest score i den store omdømmemålingen Traction Norge 2024.

Alle selskapene har et omdømme som betegnes som middels godt. Traction Norge er en årlig omdømmemåling som gjennomføres av Apeland, som måler 50 kjente selskaper gjennom hele året.

– Tibber har i flere år klart å differensiere seg fra andre selskaper i sektoren, men nå er også utfordreren i samme kategori som de andre strømselskapene. Tibber faller sammen med Sbanken mest i årets måling, sammenliknet med fjoråret. Selv ikke mer forutsigbare strømpriser har klart å bedre folks syn på Tibber eller de andre selskapene i sektoren som vi har målt, sier administrerende direktør Ole Christian Apeland i kommunikasjonsbyrået Apeland.

Elsker å hate
En av utfordringene for selskapene, er at de i liten grad klarer å vise verdi for pengene.
– Verken kampanjer, lojalitetsfordeler eller sponsing hjelper selskapene. Strømselskapene har blitt selskaper nordmenn elsker å hate. Det er ikke en god posisjon å ha. Et stort paradoks er at Statkraft, som er vårt suksessrike internasjonale fornybarselskap, heller ikke klarer å skape tillit og beundring blant folk flest. Selskapet og eierne burde i langt større grad fortelle hva Statkraft gjør for klimaet og for landet, og ikke la lønninger og bonuser bli det som får mest oppmerksomhet. Det skaper ikke gode følelser i Norge, sier han.

Høyeste score som er målt
Vipps er på toppen av årets liste, med en omdømmescore på 92, på en skala fra 0 til 100. Det er den høyeste omdømmescoren som noe selskap har fått i den årlige målingen.
– Scoren viser at folk stoler på, liker og er imponert over Vipps. Finn.no, Vinmonopolet, Tine, og Vipps er de fire selskapene som har svært godt omdømme i befolkningen nå, sier Ole Christian Apeland.

Motta nyhetsbrev fra Apeland

Noen få ganger i året sender vi ut nyheter og informasjon om seminarer og fagdager. Meld deg på listen.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.