Nyhet 07.08.2023

Oscar Glorvigen Apeland til Apeland

Oscar Glorvigen Apeland er ansatt i Apeland som kommunikasjonsrådgiver med særlig ansvar for analyse ved hjelp av kunstig intelligens (KI). Han styrker selskapets satsing på omdømmeverktøyet Traction.

– I våre Traction omdømmemålinger samler vi gjennom hele året inn svært store mengder data om folks oppfatning av selskaper, organisasjoner og offentlige virksomheter. Med Oscars kompetanse innen KI kan vi analysere informasjonen bedre, og skape mer verdi for kundene våre, sier Ole Christian Apeland, leder i Apeland.

Oscar Glorvigen Apeland har over ti års erfaring som utvikler og programmerer, primært innen Apples univers, for en rekke norske og internasjonale virksomheter. Han var blant annet vært med på å utvikle iPhone-appen til Tise i Norge, og er blant få norske utviklere som har solgt tjenester til India. Som sønn av Ole Christian er han tredje generasjon Apeland i den norske kommunikasjonsbransjen.

– Min bakgrunn er mer IT enn kommunikasjon, men disse fagene møtes jo når vi kan bruke KI til å lage analyser som gjør virksomheters kommunikasjon bedre. Det nye nå, er at vi har fått løsninger som er gode til å analysere ord, og ikke bare tall. I Traction forteller respondentene mye med ord, og disse dataene kan nå analyseres bedre, slår Oscar Glorvigen Apeland fast.

Oscar Glorvigen Apeland jobber i selskapets digitalgruppe, og skal også hjelpe kunder som vil ta i bruk kunstig intelligens og bidra til utvikling av nye, KI-baserte tjenester hos Apeland.

Motta nyhetsbrev fra Apeland

Noen få ganger i året sender vi ut nyheter og informasjon om seminarer og fagdager. Meld deg på listen.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.