Omdømmedagen 20.03.2024

Vipps topper, Sbanken faller i omdømmemåling

Vipps topper for første gang omdømmeundersøkelsen Traction Norge. I tillegg til å toppe listen, får Vipps den høyeste omdømmescoren som befolkningen har gitt et selskap i den årlige omdømmeundersøkelsen. Samtidig opplever Sbanken sitt største fall.

Traction Norge er en årlig omdømmemåling som gjennomføres av Apeland.
– Vipps har på samme måte som Finn.no og noen få andre digitale tjenester klart å både bli elsket og beundret av det norske folk. Nordmenn mener selskapet leverer høy kvalitet på sitt produkt, er dyktige på innovasjon og er godt ledet, sier administrerende direktør Ole Christian Apeland.

Høyeste score som er målt
Vipps er på toppen av årets liste, med en omdømmescore på 92, på en skala fra 0 til 100. Det er den høyeste omdømmescoren som noe selskap har fått i den årlige målingen.
– Scoren viser at folk stoler på, liker og er imponert over Vipps. Finn.no, Vinmonopolet, Tine, og Vipps er de fire selskapene som har svært godt omdømme i befolkningen nå, sier Ole Christian Apeland.

Emosjonell score
Selskapene som vurderes i Traction Norge-målingen er nominert av befolkningen. Listen som presenteres viser omdømmescoren, som er utledet av den emosjonelle vurderingen av selskapet. Virksomhetene er deretter målt på flere dimensjoner, som kvalitet, ledelse, etikk, klima, innovasjon og verdi for pengene.

Betydelig fall for Sbanken
Bank- og forsikringsbransjen er godt representert på topp 50-listen i Traction Norge-målingen. KLP, SpareBank 1, Gjensidige, Storebrand, Sbanken og If har alle et godt omdømme, mens Nordea og DNB har et middels godt omdømme i undersøkelsen.

– For aktørene vi også målte i fjor er det mindre bevegelser, med unntak av Sbanken som faller med ni poeng og DNB som faller med tre poeng. Både DNB og konseptet Sbanken faller i tillegg på alle dimensjonene som måles. Størst fall har Sbanken på verdi for pengene. De må jobbe for å vise at de har gode betingelser, hvis de skal vinne tilbake folks tillit og kjærlighet, sier Apeland.

Godt omdømme for de fleste
De fleste bank- og forsikringsaktørene har kun mindre eller ingen bevegelse i 2023, sammenliknet med 2022, og majoriteten har et godt omdømme.

Motta nyhetsbrev fra Apeland

Noen få ganger i året sender vi ut nyheter og informasjon om seminarer og fagdager. Meld deg på listen.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.