TOPPER LISTEN: Rune Garborg, administrerende direktør i Vipps, tar imot prisen for Norges beste omdømme i 2024. Vipps var også ny på listen i år. Foto: Katrine Lunke.

Nyhet 20.03.2024

Vipps på topp i Traction Norge

Vipps topper for første gang omdømmeundersøkelsen Traction Norge. I tillegg til å toppe listen, får selskapet den høyeste omdømmescoren som noen gang er målt i den årlige omdømmeundersøkelsen.

Traction Norge er en årlig omdømmemåling som gjennomføres av Apeland.
– Vipps har på samme måte som Finn.no og noen få andre digitale tjenester klart å både bli elsket og beundret av det norske folk. Nordmenn mener Vipps leverer høy kvalitet, er dyktige på innovasjon og godt ledet, sier administrerende direktør Ole Christian Apeland.

FANTASTISK: En vanvittig hyggelig anerkjennelse, sier VIpps-sjef Rune Garborg om Traction-scoren.

Høyeste score som er målt
Vipps får en omdømmescore på 92, på en skala fra 0 til 100. Det er den høyeste scoren noe selskap har fått i den årlige målingen.
– Scoren viser at folk stoler på, liker og er imponert over Vipps. Sammen med Finn.no, Vinmonopolet og Tine utgjør de gruppen som har «svært godt omdømme» i befolkningen nå, sier Ole Christian Apeland.

Emosjonell score
Andre nye selskaper på topp 50-listen er Obs, som kommer inn som beste dagligvarekjede, og NorgesGruppen og Tesla, som ender i bunnen av listen. Selskapene som vurderes i Traction Norge er nominert av befolkningen. Listen som presenteres viser omdømmescoren, som er utledet av den emosjonelle vurderingen av selskapet. Virksomhetene er også målt på flere dimensjoner, som kvalitet, ledelse, etikk, klima, innovasjon og verdi for pengene

Løft for flyselskapene
En bransje som er på stigende kurs, er flyselskapene. SAS øker sin omdømmescore øker med syv poeng, som er den største veksten, sammenliknet med fjoråret, og Norwegian stiger med tre poeng. Norwegian har nå et godt omdømme med en omdømmescore på 67, mens SAS´ omdømme fortsatt er middels godt, med en score på 64.

Fall for innovatører
– Selskapene som faller mest fra i fjor, er Sbanken og strømselskapet Tibber. De har vært kjent som kundevennlige opprørere og innovatører i sine bransjer, og har bedre omdømme enn sine konkurrenter. Nå falmer glansen hos begge, og de må jobbe hardt hvis de skal vinne tilbake sine posisjoner, sier Ole Christian Apeland.

Omdømmescoren til de 50 nominerte selskapene i 2024.

Mer fra Traction 2024:

Vil du måle omdømmet?

Ta kontakt med Marianne Nipe eller Miriam G. Edvardsen for en uforpliktende samtale om omdømmemåling.

Motta nyhetsbrev fra Apeland

Noen få ganger i året sender vi ut nyheter og informasjon om seminarer og fagdager. Meld deg på listen.
This field is for validation purposes and should be left unchanged.